« Tractor pulling erg in trek

Racing Expo: ook voor fans van tractor pulling

De krachtigste en mooiste voertuigen op wielen, de geur van brandend rubber, pitspoezen en nog zoveel meer. De Racing Expo in het WTC te Leeuwarden is elk voorjaar voor gepassioneerde auto- en motorsportfans de place to be. 

‘De grootste auto- en motorsport-, design- en tuningbeurs van Nederland’  is niet alleen al meer dan 10 jaar een begrip, maar ook ‘het enige allround-autosportevenement in de Benelux’. Je vindt er dan ook alles waarmee je kan racen, crossen en natuurlijk pullen: van rallywagens en racetrucks tot grasmaaiers en zware tractoren. Dus ook liefhebbers van trekkertrek zijn in de hoofdstad van Friesland zeker op hun plek! 

Meer dan een auto- en motorsportbeurs

De Racing Expo, een initiatief van WRO-Promotions (een vrijwillig collectief van racefans) én het WTC, staat al ruim een decennium voor de officiële start van het Nederlandse raceseizoen. Sinds 2007 komen elk voorjaar dan ook enthousiaste raceliefhebbers, uit zowel binnen- als buitenland, naar het hoge noorden. In autosport-jargon: om alvast op toeren te komen voor wat komen gaat. 

De Racing Expo is voor velen van ons een belevenis die net zo verslavend werkt als het online casino. Al was het maar omdat het alles heeft wat ons hartje sneller doet slaan: stands vol racing merchandise, allerlei krachtige (en getunede) bolides en live-actie, inclusief de geur van brandend rubber. 

Grofweg valt de beurs in Leeuwarden elk jaar op te delen in drie segmenten: 

  • Stands - de plek waar bedrijven hun producten en merchandise tonen en (professionele) teams hun (nieuwe) bolides presenteren. Ook de NTTO is steevast van de partij met een eigen stand, om trekkertrek onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Vaak in samenwerking met bekende namen uit het tractor pulling-circuit, bijvoorbeeld Tractor Pulling Team Egmond.
  • Show & Shine - de plek waar zowel recreanten als professionals hun getunede en gepimpte bolides kunnen showen. Voor erkenning, maar ook de hoofdprijs. Wie namelijk participeert in ‘de wereld van de show, shine, power en snelheid’, zoals te lezen op de officiële homepage van de Racing Expo, doet automatisch een gooi naar een mooi geldbedrag in een toffe Show & Shine-wedstrijd. 
  • Live Action Arena - de plek waar allerlei demonstraties plaatsvinden. In de breedste zin van het woord, want vrijwel alle voertuigen komen voorbij. Voor de échte actie moet je dus ook in de Live Action Arena zijn! 

Geen Racing Expo in 2021

Voor wie nu volgend jaar naar de Racing Expo wilt gaan, hebben we helaas bijzonder slecht nieuws. De 11e editie van het populaire evenement vindt namelijk niet in 2021, maar op zijn vroegst pas in 2022 plaats. Dat heeft de organisatie besloten in nauw overleg met WTC Expo. ‘Reden is dat de organisatie  van de beurs veel vraagt van alle betrokkenen, naast ieders reguliere baan’, valt te lezen in een officieel communiqué. 

Maar ook zonder Racing Expo zal het nieuwe raceseizoen volgend jaar doorgang vinden. En gelukkig maar! 

5 Oct 2020